Εχοντας μεγάλη πείρα και στον πρωτογενή τομέα και στην μεταποίηση, θα πω με σιγουριά πως όλα είναι σχετικά.Στον πρωτογενή έχεις να κάνεις με τον χαρακτήρα και την συνείδηση του παραγωγού. Αν την έχει, τότε έχεις και ποιότητα.
Στην μεταποίηση κύριο ρόλο παίζει ο παράγοντας προσφορά-ζήτηση τόσο όσον αφορά την πρώτη ύλη όσο και το τελικό προϊόν.Εδώ όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για συνείδηση αλλά κυρίως για κέρδος. Ελάχιστες είναι οι μεταποιητικές μονάδες που κρατάνε ένα επίπεδο έστω κι αν κάποιες φορές τα κέρδη είναι ελάχιστα.
;OΧΙ ιδιαίτερα στα λεγόμενα εμπειγιέ , τόσο απο τιμή πληρωμής όσο και ποιότητας εργασίας,απο υλικής πλευράςδιαπίστωσα πώς προσπάθησαν υφάσματα με αγανάδες να τα παρουσιάσουν στην αγορά σαν πρώτη ποιότητα>
Aν είχε τον στειχειόδη αυτοσεβασμό ο Ελλήνας καταναλωτής δεν θα έτρωγε κρέατα αμφίβολης ποιότητας, μεταλαγμένα(που πουλιούνται σα τρελλά)μη καταλαβαίνοντας ότι κακό στο εαυτό του κάνει.Αν είχε το στειχειόδη αυτοσεβασμό ο Ελληνας καταναλωτής δε θα "κατέβαζε" νοθευμένα αλοολούχα ποτά και ούτε θα έβαζε στο αυτοκίνητό του νοθευμένα κάυσιμα αδιαμρτύρητα
Αν είχε το στοιχειώδη αυτοσεβασμό ο Έλληνας πρώτα θα κοιτόυσε την ποιότητα και μετά την τίμη."Το φτηνό το κρέας το τρώει ο σκύλος" λέει μια παροιμία ενώ μια άλλη πάλι λέει "ότι πληρώνεις παίρνεις".
Θα συμφωνήσω με την Ελένη σε όσα αναφέρει. Θα συμφωνήσω και με τον Δημοσθένη. Θα διαφωνήσω με τον αυτοσεβασμό που αναφέρει ο Μάριος, μια και όσο και να διαθέτω, δεν θα μπορέσω να ελέγξω τι μου πασάρουν τελικά, θα πρέπει να είμαι χημικός. Συμφωνώ όμως Μάριε πως μας δουλεύουν ψιλό γαζί.
Ποιητικό αγόρι σε χαιρετώ και πάλι.Μα… μην ξύνεις πληγές…Να είσαι πάντα καλά.
Annyra μου τις ξύνω μπας και θεραπευτούνε ….ας μη ξεχνάμε η κουτοπονηριά και η πλεονεξία δεν είναι καλά πράγματακι εσύ να σαι πάντα καλά
Εχοντας μεγάλη πείρα και στον πρωτογενή τομέα και στην μεταποίηση, θα πω με σιγουριά πως όλα είναι σχετικά.Στον πρωτογενή έχεις να κάνεις με τον χαρακτήρα και την συνείδηση του παραγωγού. Αν την έχει, τότε έχεις και ποιότητα.
Στην μεταποίηση κύριο ρόλο παίζει ο παράγοντας προσφορά-ζήτηση τόσο όσον αφορά την πρώτη ύλη όσο και το τελικό προϊόν.Εδώ όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για συνείδηση αλλά κυρίως για κέρδος. Ελάχιστες είναι οι μεταποιητικές μονάδες που κρατάνε ένα επίπεδο έστω κι αν κάποιες φορές τα κέρδη είναι ελάχιστα.
;OΧΙ ιδιαίτερα στα λεγόμενα εμπειγιέ , τόσο απο τιμή πληρωμής όσο και ποιότητας εργασίας,απο υλικής πλευράςδιαπίστωσα πώς προσπάθησαν υφάσματα με αγανάδες να τα παρουσιάσουν στην αγορά σαν πρώτη ποιότητα>
Aν είχε τον στειχειόδη αυτοσεβασμό ο Ελλήνας καταναλωτής δεν θα έτρωγε κρέατα αμφίβολης ποιότητας, μεταλαγμένα(που πουλιούνται σα τρελλά)μη καταλαβαίνοντας ότι κακό στο εαυτό του κάνει.Αν είχε το στειχειόδη αυτοσεβασμό ο Ελληνας καταναλωτής δε θα "κατέβαζε" νοθευμένα αλοολούχα ποτά και ούτε θα έβαζε στο αυτοκίνητό του νοθευμένα κάυσιμα αδιαμρτύρητα
Αν είχε το στοιχειώδη αυτοσεβασμό ο Έλληνας πρώτα θα κοιτόυσε την ποιότητα και μετά την τίμη."Το φτηνό το κρέας το τρώει ο σκύλος" λέει μια παροιμία ενώ μια άλλη πάλι λέει "ότι πληρώνεις παίρνεις".
Οσο για τα προιόντα στο αν σέβονται τον Ελληνα καταναλωτη, όχι δεν του δείχνουν σεβασμο αφού ο ίδιος ο καταναλωτής δεν έχει αυτοσεβασμό.
Θα συμφωνήσω με την Ελένη σε όσα αναφέρει. Θα συμφωνήσω και με τον Δημοσθένη. Θα διαφωνήσω με τον αυτοσεβασμό που αναφέρει ο Μάριος, μια και όσο και να διαθέτω, δεν θα μπορέσω να ελέγξω τι μου πασάρουν τελικά, θα πρέπει να είμαι χημικός. Συμφωνώ όμως Μάριε πως μας δουλεύουν ψιλό γαζί.